fbpx

A siker fokmérője sok minden lehet, ezek közül jó néhány illik következő – szintén OrganiMIND csoporttag – interjúalanyunkra.

Dr. Pazsa Kornélia, vagy ahogy sokan ismerik, Nelli, a vállalkozói világban pedig StellaNelly meredeken felfelé ívelő pályát tudhat magáénak, ami cége fejlődését illeti, és ki tudja, hol van a vége, mert hogy mindig újabb és újabb, remekül beváló ötletei vannak.

Mi jöhet a siker után?

Köztisztviselőből vállalkozóvá válni, egyre több cégvezető története kezdődik így, persze a folytatás egyénenként eltérő lesz. Bár jogász-közgazdászként hivatásában sikert sikerre halmozott, mégis valami többre, másfajta kihívásra is vágyott, ahol emberként és nőként jobban kiteljesedhet, ahol a belőle feltörő tengernyi kreatív energia valami igazán inspiráló dologban ölthet testet.

Jogosan merül fel a kérdés, ha valaki ösztönösen jól építi vállalkozását, mégis miért érzi szükségét annak, hogy OrganiMIND csoporthoz csatlakozzon.

– Mert Anikó „Best of” – foglalja össze sommásan Nelli, majd kitér a részletekre is. – Anikó profi vállalkozásfejlesztőként ezernyi jó ötletet ad, ráadásul megfoghatatlan dolgokat tesz kézzel foghatóvá. Egy remek személyiség. A másik előny, hogy a csoport tagjai külső szemlélőként tekintenek a vállalkozásra, s még én apró dolgokat vagy akár szarvashibákat nem veszek észre, addig ők rávilágítanak ezekre találkozásaink során. Különböző fázisokban vannak a vállalkozások, így egyrészt nem felejted el, hogy milyen volt megálmodni, elkezdeni az „építkezést”, másrészt az előttünk lévőktől tanulhatunk, sőt, akár a hibáikból is, így saját magunk számára kudarcokat spórolhatunk meg.

Még, még, még, ennyi nem elég!

Nelli 2021 őszén csatlakozott egy induló OrganiMIND csoporthoz, és már a harmadik „kört futja”, hiszen egy-egy csoport adott időszakra szerveződik, de mindig indulnak újak, amikhez lehet kapcsolódni. Első alkalommal még online zajlottak a találkozók, később már személyesen történtek. Jót tett az is, hogy az új csoportokban új emberekkel ismerkedhetett meg, a kapcsolati háló bővülése pedig mindig egy-egy új együttműködés ígéretét hordozza.

– Egyszemélyes kft-ben magányos farkasként dolgoztam, ilyenkor minden feladat az én vállamat nyomja, a csoportban megtanultam a csapatjátékot, és emberként is emelt mindez, ez egy win-win szituáció mindenki számára – felelte arra a kérdésre, mit lát önmaga számára a tagság legnagyobb előnyének.

Mindig van feljebb

– Női vállalkozóként a vállalkozásba érzelmeket viszek, szívügyem minden, amibe belekezdek, ám volt több olyan dolog is, amihez nem volt elég bátorságom, hiányzott a hit, hogy meg tudom csinálni. A Charity Nelly (jótékonysági ruhagyűjtő akció) nagy álmom volt, de nem éreztem képesnek magam a megvalósításhoz. Anikó nem csak mentálisan készített fel, de jótanácsokkal is ellátott és a maga kifinomult módján a háttérből támogatott, és igaza lett! A kezdeményezés rendkívüli sikerrel zárult. De számos gyakorlati dologban is segített. Megtanított rá, hogy az írott szónak jelentősége van: az évtervezés azóta elmaradhatatlan a vállalkozásomban.

Arra a kérdésre, van-e olyan terület, melynek kapcsán nem vagy nem kielégítő választ, támogatást kapott az OrganiMIND csoportban, a válasza: nincs ilyen.

Ennél jobban pedig nem is lehet megindokolni, miért érdemes belépni egy OrganiMIND csoportba.