fbpx

A tervezés, a célkitűzés, illetve a tudatos építkezés a sikeres vállalkozás megteremtésének alapja, ezek lépéseit is elsajátíthatod egyéni konzultációnkon vagy valamelyik OrganiMIND csoportunkban. Van ugyanakkor egy egészen új módszer is arra, hogy megfogalmazd és kitűzd az elérni kívánt célokat, ez pedig a „Képes vagy” Ideális jövőkép nevű tréningje, amit női vállalkozói csoportunkkal ki is próbáltunk.

Nyitottan az újdonságokra

Az Organikon fontosnak tartja, hogy a vállalkozásfejlesztés legújabb módszereit is bemutassa a vállalkozóknak, hiszen minél több oldalról közelítünk a témához, annál biztosabb eredmény várható. Jobb munkakörnyezet, netán több bevétel, dinamikusabb fejlődés… volna mit fejleszteni a Te vállalkozásodban is, igaz? A tréning remek alkalom arra, hogy pontosítsák a vállalkozók, mi mindent szeretnének elérni cégükben, mindez kiegészíthető volt magánéleti vetülettel is.

A „Képes vagy” szolnoki csapata egy egészen új módszert dolgozott ki arra, hogyan rendezzük részletes és jól átgondolt struktúrává vágyainkat, hogyan hozzuk létre lenyomatukat a gondolatok után a fizikai valóságban is, finoman elindítva így azokat a megvalósulás felé.

Azt azért már Te is tapasztalhattad életed során, hogy akinek nincsenek tervei, aki nem is tudja, mit akar, azt jobbára csak sodorja az élet, miközben csalódottnak és gyökértelennek érzi magát. Hát persze! Hiszen ha maga sincs tisztában a vágyaival, akkor hogyan is valósulhatnának meg? A céltudatos emberek remekül felépítik fejben, hogy mit akarnak elérni, szemük a célon, és szépen lábaik alá simul az út.

Az „Ideális jövőkép” tréning egy egészen új, saját fejlesztésű rendszere/programja a „Képes vagy” műhelyt működtető Edinának és Ákosnak.  Az Organikon egyik OrganiMIND csapata – csupa elszánt és motivált női vállalkozó – vetette alá magát a módszer tesztelésének.

Nem baj, ha nem vagy Rembrandt, a lényeg a fejedben van

Fontos tudni, hogy nem szükséges rajztudás, éppen elég, ha pálcika emberkéket és szőrös napocskákat tudsz rajzolni, a módszer lényege nem a rajzolni tudásban rejlik. Lépésről lépésre, pontos instrukciók során át, ugyanakkor meghagyva a képzelet szabad szárnyalásának lehetőségét vetettük papírra, hogy a jelenlegi helyzethez képest például a bevételt, a foglalkoztatottak számát tekintve ideális esetben mit szeretnénk elérni. Minden „titkot”, azaz lépést azért nem árulok el, hiszen legjobb, ha saját élményként éled át, de azt bizton állíthatom, hogy remek hangulatban telt el az a három óra: gyönyörű színes, részletes rajzok születtek, izgalmas volt látni, ahogy terveink, vágyaink megjelennek a papírokon.

Az elkészült rajzokat mindenki magával vihette, sőt, ez fontos is, még jobb, ha a képek olyan helyre kerülnek ki, ahol folyamatosan szem előtt vannak. Ne felejtsük el, a tudatalatti is dolgozik! Nincs más hátra, mint szemünket a célon tartva – és persze közben életünket tudatosan építve – higgyünk álmaink megvalósulásában. A célkitűzés ezen új aspektusa minden bizonnyal segítségünkre lesz!