fbpx

Ha van olyan sztori, aminek hallatán az embernek rögtön vállalkozni támad kedve – az Ildikóé. Az állítást tovább erősíti, hogy ő mindezt nehezített pályán, a pandémia első hullámának nagyjából a közepén kezdte el, és még így is egészen rövid idő alatt ért el szép eredményeket. Hogyan lett sikertörténet a Best Ironing és vajon miért van mégis szüksége egy ösztönösen jó(l) vállalkozónak az OganiMIND tagságra?

A multis múlt előnye

Huszonöt évig dolgoztam egy multicégnél, imádtam, de egyre kevésbé élveztem, hogy a fél életemet autóban töltöm, akár napi 500 kilométert is megtéve. Azt mondják, semmi sem véletlen: 2020 nyarán a testem is jelzett. – idézi fel Ildikó, hogyan kanyarodott élete a vállalkozás alapítása felé.

– Betegágyban lábadozva gondolkodtam, merre tovább, ekkor jött a gondolat, hogy vasalási szolgáltatással kezdek foglalkozni. A multis háttérnek azért előnyei is voltak, nagyon sok olyan dolgot sajátítottam el ott, amit később a vállalkozásomban kamatoztattam. Egy apró helyiségben kezdtem egyedül, és voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, feladom, mert a pandémia erre is rányomta bélyegét – de a férjem támogatott, biztatott, így tovább csináltam.

Aztán szépen lassan, majd egyre dinamikusabban növekedett az ügyfélkör, mára már két alkalmazott is segíti, a vasalóműhelyt is kinövik lassan. A következő lépcsőfok pedig…. de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen Ildikó közben belépett az Organikon OrganiMIND csoportjába is, ami – ezt már legtöbbetek tudja is – egy zártkörű vállalkozói, azaz mastermind csoport.

Ha egy üzlet beindul…

Már a kezdetektől felismerte, nem elég arra várni, hogy az ügyfelek megtalálják őt, hanem neki kell megszólítani azokat, így indulás óta rendszeresen reklámozza a céget, online, rádiós, illetve nyomtatott hirdetésekre is költ, a befektetett összeg azonban megtérül, némi túlzással özönlenek az ügyfelek. Ösztönösen jól építkezik tehát, megvan az a bizonyos vállalkozói véna, felmerül a kérdés, hogy akkor miért lépett be a csoportba.

– Egyedül vállalkozni azért nem olyan egyszerű. A kollégákkal, családdal tudok ugyan beszélgetni róla – és természetesen meg is kapom a támogatást – de ez mégsem ugyanaz, mint amikor egy olyan emberrel tudok beszélgetni, aki maga is vállalkozó, így pontosan érzi, milyen problémáim vannak, és üzleti szemlélettel tud közelíteni a dologhoz. Kifejezetten jónak tartom, hogy különböző területekről, más-más egyéniséggel érkeztünk, így friss nézőponttal tudunk egymásnak segíteni, eltérő megközelítésből látjuk a dolgokat, és éppen ettől születnek új ötletek, inspirációk. A mi csoportunk dinamikája nagyon jó, rendkívül hatékonyak vagyunk együtt, és nem csak beszélgetünk, ötletelünk, de együttműködések is születtek, ráadásul általuk egymás ügyfeleit is könnyebben tudjuk megszólítani.

– Az egyik legfontosabb, amit vállalkozóként Anikótól, az OrganiMINDtól kaptam, az a tudatos tervezés, a nyomonkövetés, hiszen így tudok lépésről-lépésre, azaz stabilan fejlődni. Ennek is köszönhető, hogy Anikóval már a franchise rendszer részleteit is kidolgoztuk, illetve segítségével a zöld szemléletet a gyakorlatba is átültettük a vállalkozásomban.

Milyen pluszt adhat az OrganiMIND csoport?

S hogy a sikeres fejlődés ellenére miért érzi mégis úgy, hogy a csoport tagja marad? „Mert egy vállalkozónak nem jó, ha egyedül marad. Kellenek az inspirációk, az ötletek, a kívülről jövő visszacsatolások, mindez folyamatosan fejleszt engem és a Best Ironing-ot is.” – összegzi Ildikó.