fbpx

A mastermind csoportok mintájára szervezett OrganiMIND csoportjaink már indulásuk óta népszerűek, ami egyrészt annak tudható be, hogy ezek az értékes tudást és kapcsolati tőkét biztosító, zártan működő körök eddig viszonylag nehezen voltak elérhetőek és a köztudatban sem terjedt el annyira létezésük. Továbbá nem volt megszokott a zárt vállalkozói közösség, valamint a pandémia miatt igen sok vállalkozás megtorpant és jó néhány váratlan kihívással szembesült, amelyek megoldásához szakember segítségére is szükség volt. Ezt az igényt remekül kielégítették ezek a csoportok, de – ahogy ez induló sikertörténet sorozatunkból kiderül majd – ennél sokkal többet is adtak.

Most néhány vállalkozó kilép a névtelenségből, és bepillantást enged az OrganiMIND csoportok talán titokzatosnak tűnő világába, ami bizony kicsit olyan, mint egy kiválóan működő boszorkánykonyha: alkimista szóhasználattal élve, a bölcsek kövének kutatása közben igen látványos transzformációk, valódi átalakulások történnek.

Sipos Csilla őstermelő, a Kiscsillag Teája márka megálmodója. Saját családi méhészetükben készült termelői mézeket, méhészeti termékeket árul, emellett biotermesztésű gyógynövényekből nagy gondossággal és hozzáértéssel összeállított gyógyteakeverékeket vásárolhattok tőle. Találkozhattok vele a szolnoki Agóra előtt havonta rendezett helyi termék vásárokon, illetve több szolnoki üzletben is, de akár online rendelésre is lehetőség nyílik weboldalán keresztül.

  • Miért érezted úgy, hogy csatlakozni szeretnél egy OrganiMIND csoporthoz?

Szívvel-lélekkel készítem a termékeimet, azok közé az emberek közé tartozom, akik elmondhatják magukról, hogy a munkám egyúttal a hobbim is. Azonban egy ideje úgy éreztem, egy helyben járok, és bár lenne hová fejlődni, saját erőből nem sikerült megújulnom, és ez valahogy a motivációmra is kihatott. A termékeim minőségében hittem, de egyre inkább éreztem, hogy külső segítséget kell bevonnom, ami által magasabb szintre emelhetem a Kiscsillag Teáját. Nem tudtam egyszerre jó méhész, gyógyteakészítő, marketinges és válságmenedzser is lenni, miközben a két utóbbinak az elmúlt években kiemelt szerep jutott egy vállalkozásban.

  • Mit élveztél a legjobban a közös munka során?

Végre nem magányos szigetként ültem otthon és ötleteltem. Számomra nagyon inspiráló volt a csoportos munka, az együtt gondolkodás, mert amit én eddig egyféle szemszögből láttam, az most rögtön számos más megközelítésben is megismerhető lett számomra, és ebből kristályosodhattak ki a legjobb ötletek, adott esetben megoldások egy-egy problémára.

  • Vállalkozóként mely dolgokban erősödtél leginkább az együtt töltött alkalmak eredményeként?

Alapvetően egy csendes, introvertált, szemlélődő ember vagyok, aki egy versenyhelyzetek uralta világban nehezen képviselte a saját érdekeit. Márpedig a kereskedelemben tudni kell hallatni a hangunkat, megtalálni az utakat a vásárlókhoz Magabiztosabb és céltudatosabb lettem, ráadásul már tudatosan keresem az új lehetőségeket, ami a cég fejlődésének egyik alapja is. Korábban a cég működése egy egyenes vonalhoz hasonlított, ez áll át most egy növekedő pályára, ami nagyon élvezek. Már nem megriaszt a változás, hanem izgalmas kihívásként élem meg, ami rendkívül sok sikerélményt jelent.

  • Hozott-e változást a személyiségedben az OrganiMIND?

Magánemberként is igaz rám, hogy magabiztosabb lettem, és a megerősödött önbizalom az életem többi területére is kihat.

  • Visszaigazolják-e a vásárlók, a cég eredményei, hogy megérte részt venni a vállalkozói csoportban?

Természetesen számítottam a pozitív változásra az OrganiMIND csoportban végzett munka eredményeként, azonban ennek mértékén még magam is meglepődtem. A különböző szakterületek szakértőitől elsajátított tudást beépítve a vállalkozás mindennapjaiba gyorsan jöttek az első eredmények: több lett a vásárlóm, és ennek eredményeként folyamatosan érkeznek a visszajelzések a termékek hatásosságáról. A kiváló minőség és a hatékonyság rendkívül erős érv a vevőimnek, ezért egyre többen vannak azok, akik visszatérő vásárlók. Összességében így én is és a Kiscsillag Teája vevői is profitáltak az OrganiMINDból.

  • Kinek javaslod, hogy csatlakozzon egy OrganiMIND csoporthoz?

Mindenkinek, aki fejlődni szeretne. Nincs olyan vállalkozó szerintem, aki ne válna többé azzal, hogy csatlakozik egy csoporthoz.